Reflektorok és fényhíd

Nyomtatás
Kategória: Nem-besorolt Publikálva: 2016. október 27. (csütörtök) Írta: Super User

Reflektorok és fényhíd„A négy bajnoki osztályban 130 páros nevezett a szezonzáró futamunkra, ezt a számot az év közben több helyszín is elfogadta volna” – mondta hétvégi IV. Miskolc Autó Ózd Rally-val kapcsolatban Adamovits Márk, főszervező. A rendező Kelet Autósport Kft. vezetője hozzátette: az első osztály nyolc esztendő szünet után tér vissza az észak-borsodi városba, ezért azon fáradoznak, hogy a futamra kilátogató közönséget maximálisan kiszolgálják.

A verseny pénteken az adminisztratív és a technikai átvételekkel kezdődik, majd délután négy órára már a stadionba várják az érdeklődőket. Az esztendő záró futamát egy „népkerti mintára” rendezett salakprológ vezeti fel, ahol a Rallye2-es mezőnyt leszámítva valamennyi párost láthatja majd a kilátogató közönség. Számtalan R5-ös, és R4-es technika vonul fel ezen az estén, de Mitsubishikben és Ladákban sem lesz hiány.

- Csökkenő rajtszám szerint bonyolítjuk le a prológot, tehát a nagyágyúk a végén következnek majd – árulta el Adamovits Márk. – Addigra már ránk sötétedik, de reflektorokkal, fényhidakkal készülünk, hogy mindenki számára élvezhető legyen a körözés az elsőtől az utolsó percig. Szerencsére az utóbbi napokban már nem esett az eső, ezért optimistán várom a pénteket. Nagyon bízom benne, hogy egy remek körverseny vezeti majd fel az év utolsó bajnoki hétvégéjét.

A prológra a belépőjegyek egységesen 2000 forintba kerülnek, de a megváltott jegyekkel a verseny további része ingyenesen megtekinthető. Ugyancsak a közönséggel kapcsolatos hír, hogy a 12 éven aluli diákok ingyen tekinthetik meg az eseményt.

Szombaton sötétben

A látványosnak ígérkező felvezetés után az éles futam szombaton délután kezdődik. Az első napon a Királd előtti elágazás – Borsodbóta, valamint a Sáta és Ózd közötti pályákat használják a párosok, három-három alkalommal. Vasárnap ugyancsak a Hegyháton kezdenek, méghozzá Királd és Sáta között, majd a Sajókaza- Felsőnyárád, és a Felsőkelecsény – Alsótelekes szakaszok következnek, egymás után kétszer.

- Ózd kapcsán a királdi rész adta magát, amelyet igyekeztünk a lehető legjobban megvariálni – folytatta Adamovits Márk. – A sajókazai pályát az amatőr versenyeken többször is használtuk, most az ORB is ráhajt erre a technikás aszfaltra. Rudabányánál pedig már régen járt a hazai ralis társadalom, ezért ideje volt már visszatérni. Így áll majd össze a program, amely Ózd belvárosában, a Városház-téren zárul vasárnap délután, az ünnepélyes díjkiosztóval.

Találat: 1375