Kárpótlás a hullámvasútért

Létrehozva 2016. október 10. (hétfő)

Kárpótlás a hullámvasútértA jubileumi pécsi aszfaltos versenyen Hadik András és Kertész Krisztián volt a leggyorsabb. Az R5-ös Ford Fiestával versenyző kettős a tizenhárom gyorsasági szakasz során több mint negyven másodperces előnyt autózott ki, ezzel Hadikék ebben az idényben először örülhettek futamgyőzelemnek. Ötször nyertek szakaszt, de folyamatosan az élmezőnyben „közlekedtek”, a végén pedig beosztották az előnyüket. Ráadásul folytatták azt a sormintát, ami 2016-ban jellemző volt rájuk: vagy nagyon jól szerepeltek, vagy kiestek, ezúttal jól muzsikáltak a Forddal, a Mecsekben aratott győzelmük valamit visszaadott számunkra az elmúlt időszak viszontagságaiból.

- Határtalan a boldogságunk, hiszen kemény csatában, egy nagyon nehéz futamot sikerült megnyernünk – fogalmazott a pécsi célban Hadik András. – A veszprémi balesetünk és számtalan szerencsétlen szituáció, műszaki probléma után, az esztendő vége felé sikerült az első versenyünket megnyerni. A pécsi hétvége előtt - pontosan a minket ért viszontagságok miatt - kicsit kedvtelenek voltunk, de szerencsére a gyorsokon visszatért belénk az élet. Érzésre a pénteki pályák tetszettek jobban, azokból többet meg is nyertünk, míg a futam második napján a biztonságos versenyzésre törekedtünk. Ez a taktika meghozta az eredményét, ezzel a győzelemmel pedig sokat jelenthet számunkra az éves összetett szempontjából is.

Hadikék akár még az év végi ezüstérmes helyre is odaérhetnek, de ehhez még a többieknek is lesz egy-két szavuk. Elsősorban a Pécsett harmadikként zárt Vincze Ferenc, valamint a 3-as kategória bajnoki címét megszerző – ugyancsak miskolci – Balogh János lehet rá veszélyes a dobogóért folytatott harcban.

- Nem tagadom, szerencsésen alakultak számunkra dolgok. A nagy riválisok közül Kazár Miklós nem indult, ifj. Tóth János pedig nem szerzett pontot – utalt a pécsi eseményekre Hadik András. – Jelen állás szerint Vincze Ferenccel és Balogh Jánossal leszünk nagy csatában az ezüstért. Annak is örültem, hogy a Mecsekben Ranga Péter bejött mögöttünk a második helyre, hiszen ő is pontokat vett el a többiektől. Az abszolút dobogós helyezések Ózdon dőlnek el. Október végén még talán a mostaninál is kiszámíthatatlanabb lesz az időjárás. Valahol hazai versenynek számít nekünk, hiszen Ózdon és a borsodi gyorsokon sokat mentünk. Bár a pályák még nem ismertek, de nyilván túl sok meglepetés nem lesz bennük. Komolyan felkészülünk, és igyekszünk a lehető legjobb teljesítménnyel kiegyenesíteni ezt a fordulatos esztendőt.