Bajnokok, ismét Bajnokok!

Létrehozva 2016. október 11. (kedd)

Bajnokok, ismét Bajnokok!Már Kassán is bebiztosíthatták volna az elsőségüket, de a felvidéki versenyen egy műszaki hiba megakadályozta őket a célok elérésében. Az 50. Mecsek Rallye-n azonban már semmi nem tudta lefékezni őket. A 3-as csoportban Balogh János és Holczer Dániel öt futamgyőzelem és egy kiesés után, egy ezüstéremmel egyenesítette ki a kérdőjelet. 2015 után, idén bajnokok lettek, méghozzá meggyőző teljesítménnyel.

Baloghék egyébként a biztonságra törekedtek a Mecsekben, számukra az volt a legfontosabb, hogy befejezzék a futamot, pontokat szerezzenek, ezzel pedig a szezonzáró eredményétől függetlenül lezárják ezt a külön versenyt. Így is történt: a géposztályban ugyan Maticsék voltak a leggyorsabbak, de ebből a szempontból ennek nem volt jelentőssége.

- Semmi nem számított Pécsett, csak hogy megvédjük a kategória bajnoki címünket - fogalmazott Balogh János. – Ehhez Rongits Attila előtt kellett végeznünk, mást egyáltalán nem kellett nézni. Az első napon a rali sava-borsa megtalálható volt a két szakaszban, bár a sötétben a felhordásos pályák veszélyt is rejtettek magukban. Másnap a jól megszokott mecseki hangulat kerített hatalmába, és az a külön verseny, amit Maticsékkal vívtunk. Jó napot fogtak ki, mi pedig nem akartunk feleslegesen kockáztatni. Így végül abszolútban a hetedik, a géposztályban a másodikok lettünk, viszont a célban nagyon boldogok voltunk, hogy megvédtük az éves elsőségünket. Az utolsó szakasz lélektani szempontból volt nehéz: a rajt pillanatában már lent éreztem magam a célban, ezért nem mondhatjuk, hogy életem formáját futottam. A beíróban könnyebbültem meg, hogy sikerült az, amiért a Mecsekbe utaztunk.

Balogh János ugyanakkor örömmel nyugtázta, hogy a korai kassai búcsú csak egyszeri eset volt, a megbízhatóság továbbra is jellemző rájuk és a csapatra. A legfontosabb feladatot tehát kipipálták, de egy jó ózdi szerepléssel még édesebbé tehetik a 2016-os esztendőt. Abszolútban még van esélyük arra, hogy megcsípjék a dobogó valamelyik fokát, ami minden szempontból várakozáson felüli eredmény lenne.


- Jelenleg a negyedikek vagyunk, Vincze Ferenc és Hadik András áll előttünk ebben a külön csatában – folytatta Balogh János. – Mindez azonban semmit nem jelent, a pontkülönbségek ebből a szempontból elhanyagolhatóak. Aki jobban teljesít Ózdon, az lesz az ezüstérmes, ilyen egyszerű a helyzet. Természetesen a két futam közötti három hétben igyekszünk a lehető legjobban felkészülni, és megragadni a lehetőséget. Nagyszerű lenne az éves összetettben is dobogóra állni.