Rövidesen érkezik a ralielit

Létrehozva 2016. október 13. (csütörtök)

Rövidesen érkezik a ralielitNyolc év szünet telt el azóta, hogy Ózd legutoljára első osztályú rali bajnoki futamot rendezett. 2008-ban a nyár utolsó hétvégjén találkoztak a sportág legjelesebb hazai képviselői, idén pedig a szezonzáró helyszíne lesz a város és a környéken található gyorsasági szakaszok. A 4. Autóházak Kft. Ózd Rallye versenykiírása már lassan két héttel ezelőtt megjelent, de a pontos versenyhelyszínek hivatalosan még nem ismertek. Ennek az az oka, hogy az előttünk álló hétvégén Királd és Borsodbóta között egy sprintversenyt (MARB) is rendeznek, a rendező ezután hozza nyilvánosságra az ózdi ORB futam pontos menetrendjét.

Nyilván ebből a szempontból sok újdonságra nem kell számítani, viszont a háromnapos esemény számos érdekességet tartogat a szurkolók, az érdeklődők számára. Október 28-án, az adminisztratív és a technikai átvételekkel kezdődik a verseny, majd ezután a teljes mezőny látható lesz az ózdi stadionban, ahol 16 órától rendezik meg a prológot. Szombaton a délutáni órákban és vasárnap pedig a szezonzáró éles részét, a gyorsasági szakaszokat bonyolítják le. Szám szerint tizenkettőt, ezután az ózdi Városház téren köszöntik a legjobbakat és a célba érkezett párosokat az ünnepélyes díjkiosztó keretében.

- Kisebb versenyek az elmúlt években is voltak Ózdon és a város környékén, de most valóban a teljes hazai elitet vendégül láthatjuk – fogalmazott a szezonzáróval kapcsolatban Adamovits Márk, főszervező. – Előzetesen nem feltétlen hálás feladat az év utolsó versenyét megrendezni, hiszen ebben a szakaszban már sokszor a lényeges kérdéses eldőlnek. Abszolútban már július végén, Székesfehérváron bajnokot avattunk, Herczig Norbert már hónapokkal ezelőtt begyűjtötte a szükséges pontokat. A dobogós helyezések tekintetében és több kategóriában viszont még semmi nem dőlte el. Éppen ezért nagyon bízom benne, hogy komoly mezőny gyűlik össze október utolsó hétvégéje, és igazán látványos futam részesei leszünk Ózdon.

Az abszolút dobogós helyezésekért jelen állás szerint Hadik András, Vincze Ferenc és Balogh János vívhat majd nagy csatát a borsodi utakon, de a kisebb kategóriákban is számos változás történhet még a szezonzárón.

- Sok segítséget kapunk a várostól és a meglévő partnereink is komoly szerepet vállaltak, hogy idén már a második versenyünket rendezhessük Borsod megyében – folytatta Adamovits Márk. – Ráadásul nekem Ózd egyébként is fontos, hiszen a gyerekkoromat itt éltem le, ezért mindig jó szívvel gondolok a városra. Tudom, hogy az országos sajtóban sokszor negatív jelzőkkel illetik a települést. A mi versenyünk arra is jó példát mutat majd, hogy valamelyest megforduljon a megítélés. Több országos médium jelezte már a részvételi szándékát, ezért bízom benne, hogy végre más felütéssel beszélnek majd Ózdról az Országos Rallye Bajnokság szezonzárója kapcsán.