rallylive orb ORC ORC ORC

Janiczak DávidTisztelt Szurkolók, Kedves Versenyzők!

Ózdon régóta nagy népszerűségnek örvendenek a technikai sportok. Legyen az bármilyen autós, vagy motoros verseny, rengetegen mozdulnak meg, hogy az élmény részesei lehessenek. Az ózdi sport életérzés erősítése, rangjának emelése, s városunk ezen oldalának országos bemutatása vezetett oda, hogy bő másfél évvel ezelőtt felvettem a kapcsolatot a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséggel. Figyelmükbe ajánlottam a városunk és környezetének adottságait. A döntéshozók - nagy örömünkre - úgy határoztak, újra elhozzák Ózdra a rally király kategóriáját, az Országos Rally Bajnokságot. Tavaly ősszel, a szezonzáróval visszatértünk a sportág vérkeringésébe, annak pedig még jobban örülünk, hogy a 2017-es esztendőben még előrébb kerültünk a versenynaptárban. Ez ugyanis azt jelenti, hogy április utolsó péntekjén a prológon, majd utána a gyorsasági szakaszokon még több versenyző, és reményeink szerint még több néző vesz majd részt.

Ózd környékén kiváló adottságú, a versenyzők által közkedvelt rally pályák találhatók. Az elmúlt években több bajnoki osztályban is csatáztak a pilóták és a navigátorok ezen a vidéken. Ami viszont az ORB mezőnyét illeti, egy nagy visszatérés szemtanúi voltunk tavaly októberben, hiszen azt megelőzően a hazai rallys elit 2008-ban járt városunkban. Bízom benne, hogy a megkezdett együttműködés a rendezővel és a szövetséggel hosszú távon működőképes lesz, eddig ugyanis harmonikusan dolgozunk együtt a verseny sikeréért. Az első futamot Miskolcon a címvédő nyerte, tavaly egy rövid időre nekem is alkalmam nyílt Herczig Norbert mellett ülni. Maradandó élményt nyújtott az a néhány kilométeres száguldás. A hírek azonban arról szólnak, hogy az ORB alaposan megerősödött, hiszen a szezonnyitón nem kevesebb, mint tizenhat (!) darab R5-ös autó állt a startvonal mögött. Lehet, hogy Ózdon ez a szám még nagyobb lesz, ami ugyancsak vonzóvá teszi a futamunkat.

Mi ózdiak mindig nyitottak, érdeklődők, vendégszeretők voltunk. Ez az érzés ma talán erősebb, mint máskor. Városunk ugyanis elindult egy úton, hogy felkerüljön Magyarország idegenforgalmi térképére, eziránt minden itt élő elkötelezett. Szeretjük megmutatni városunk szépségeit, a vadregényes táj nyújtotta érzést átadni az ide látogatóknak. Bízom benne, hogy minden vendégünk kellemes élményekkel gazdagodik, s jó hírünket tovább viszi az ország minden szegletébe.

Szeretettel várjuk Önt is Ózdon, szurkoljunk együtt a versenyzőknek! Izgalmas időtöltést kívánok!

 

Janiczak Dávid
Ózd Város Polgármestere