Janiczak DávidTisztelt Rally Társadalom!

Ózdon mindig  is nagy népszerűségnek örvendtek a technikai sportok. Legyen az bármilyen autós, vagy motoros verseny, rengetegen mozdulnak meg, hogy az élmény részesei lehessenek. Az ózdi sport életérzés erősítése, rangjának emelése, s városunk ezen oldalának országos bemutatása vezetett oda, hogy immár lassan három éve felvettem a kapcsolatot a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséggel, hogy figyelmükbe ajánlottam a városunk és környezetének adottságait. Ezután a döntéshozók - nagy örömünkre - úgy határoztak, újra elhozzák Ózdra a rally király kategóriáját, az Országos Rally Bajnokságot. Az idei már a harmadik országos futam lesz, melyet itt, Ózdon rendezünk meg, s ezzel továbbra is benne vagyunk a sportág vérkeringésébe.

Ózd környékén kiváló adottságú, a versenyzők által közkedvelt rally pályák találhatók. Az elmúlt években mindig izgalmas versenyek, és fokozott hangulat jellemezte a rendezvényeket. Bízom benne, hogy a megkezdett együttműködés a rendezővel és a szövetséggel hosszú távon működőképes lesz, eddig ugyanis harmonikusan dolgozunk együtt a verseny sikeréért.

A címvédő távollétében a megüresedett trónért hatalmas harc alakult ki. Az eddigi futamokon történtek azt mutatják, hogy öt-hat páros is esélyes lehet egy-egy verseny megnyerésére. Az elmúlt két évben Hadik Andrásnak ment legjobban Ózdon, aki most is ott lesz a rajtvonal mögött. A mezőny azonban roppant erős, Európában nincs még egy olyan bajnokság, ahol ennyi R5-ös versenyautót láthat a közönség. Megjósolhatatlan, hogy mi lesz a Steelvent Ózd Rallye-n. Annyi biztos, hatalmas csata várható, aminek a partvonal mellett mi, nézők leszünk a nyertesei.

Mi ózdiak mindig nyitottak, érdeklődők, vendégszeretők voltunk. Ez az érzés ma talán erősebb, mint máskor. Városunk ugyanis elindult egy úton, hogy felkerüljön Magyarország idegenforgalmi térképére, eziránt minden itt élő elkötelezett. Szeretjük megmutatni városunk szépségeit, a vadregényes táj nyújtotta érzést átadni az ide látogatóknak. Bízom benne, hogy minden vendégünk kellemes élményekkel gazdagodik, s jó hírünket tovább viszi az ország minden szegletébe.

Szeretettel várjuk Önt is Ózdon, szurkoljunk együtt a versenyzőknek! Izgalmas időtöltést kívánok!

 

Janiczak Dávid
Ózd Város Polgármestere