Élete pályája Sáta

Létrehozva 2016. október 19. (szerda)

Élete pályája SátaFriedmann Zsolt és Kovács Annamária betartja a raliban oly fontos szabályt, amely a fokozatosságra vonatkozik. Az amatőr sorozatban kezdték, aztán megjárták a Rallye2 mezőnyét, idén pedig már az első osztályban (ORB) szokták a sportág légkörét. Biztató szakaszeredményeket, részsikereket már elkönyvelhettek, és talán már a tényleges áttörésre sem kell túl sokat várni.

Akár már a szezonzáró, 4. Miskolc Autó Ózd Rally-n is kijöhet számunkra a lépés. Teljesíthetetlen elvárást nem támasztanak magukkal szemben, de a pilóta azt mondja: kis szerencsével most már reális lenne, hogy abszolútban az első tíz környékén zárjanak egy futamot. Egy pozitív év végi élmény pedig meghatározhatná számukra a jövő évi folytatást.

- Nem kell mellé beszélni, Sáta az életem pályája, a legjobb gyorsasági szakasz – szögezte le előre Friedmann Zsolt. – Szívem csücske mindig is bejött, most is nagyon várom, hogy elrajtoljunk rajta. Miskolciként számomra nagyon fontos lesz az ózdi hétvége, hiszen a megyén belül, egy vélhetően nagyon jól szervezett futam részesei lehetünk. Mindig sok szurkoló látogat ki a pályák szélére, ami számomra plusz motivációt jelent, rengeteget segít, feltölt az autóban.

Friedmann Zsolt szerint október utolsó hétvégjén a sötét és az esetleges rossz időjárás kombinációja okozhat nehézséget. A változatos körülmények fejtörést okozhatnak a gumiválasztásnál, de ez mindenkire egyaránt vonatkozik majd.

- Idén két versenyt hagytunk ki, Fehérváron és a Mecsekben nem rajtoltunk el – tekintett vissza a mögöttünk hagyott hónapokra Friedmann Zsolt. – Kassán pedig Fortuna elpártolt tőlünk, egy banális műszaki hiba miatt az első tízből estünk ki. Nagyon sajnáltuk, hiszen azon a hétvégén valóban jól ment a versenyzés. Éppen ezért rendkívül igyekezni fogunk Ózdon, hogy abszolútban pontokat szerezzünk. Természetesen ehhez sok mindennek össze kell jönnie, de egy biztos: rajtunk egyáltalán nem fog múlni. Ezzel az évvel egyébként egyáltalán nem vagyok elégedetlen. Most azon dolgozunk, hogy 2017-ben előrelépjünk, és minden versenyen rajthoz tudunk állni. A fejlődésünk szempontjából tartjuk a fokozatosságot, de azt is látjuk, hogy van hová előrelépni.