Lábtörés után dobogóra vágyik

Létrehozva 2016. október 20. (csütörtök)

Lábtörés után dobogóra vágyikVegyes érzelmekkel tekint vissza a szezonzáró futam előtt a 2016-os bajnoki évadra Lovász Pál és Kürti Tamás. A páros nagyon sokat dolgozott azért, hogy versenyről versenyre kellőképpen tudjanak gyorsulni. Ez a munka Kassán már az eredményekben is megmutatkozott, hiszen a 3-as kategóriában több gyorsasági szakaszt is sikerült megnyerniük. A Mecsek Rallyt viszont ki kellett hagyniuk, mert a pilóta egy baleset során eltörte bokáját, meg kellett műteni. A kényszerpihenő után Lovász Pali most ül vissza az autóba, és – nem titkoltan - dobogós helyért szeretne küzdeni az Ózd térségi pályákon.

- Nagyon várom a IV. Miskolc Autó Ózd Rallyt. Optimista vagyok, mert egyre jobban teljesítettünk és mérhetően közelebb kerültünk a kategóriánk elejéhez. Rengeteget foglalkoztunk az autóval, az egész hibátlanul összeállt, Kassán engem is meglepett, hogy milyen jól teljesítettünk már az első napon is. Kicsit sajnálom, hogy most lesz vége a szezonnak, mert úgy érzem, hogy a hajrára lettünk igazán versenyképesek – mondta el Lovász Pál.

A páros ebben a szezonban minden futam előtt egy hosszabb tesztet csinált, ezen a szokásukon most sem változtatnak. Azt vallják, hogy a teszt, a rájuk váró feladatok fontos része, ez segíti hozzá őket a folyamatos fejlődéshez. Ózdra pihenten érkeznek majd meg, a verseny előtti napokat ugyanis a regenerálódással töltik majd.

- Nagyon jó emlékeim vannak az ózdi futamokról. Az RTE égisze alatt sokat versenyeztem azon a környéken, többször nyerni is tudtam. Kimondottan szeretem a sátai gyorsasági szakaszt, de kedvelem a királdi körpályát is. Ugyanakkor a pénteki prológ is közel áll a szívemhez, de az nagyon hamar véget ér. Mire bemelegszünk az autóban, már jöhetünk is ki a salakról. Bízom benne, hogy sok néző jön ki idén is a Stadionba, mert nagyon jó hangulatot szoktak teremteni az ózdiak. Mi már ott próbálunk látványosan autózni, de azért vigyáznunk kell az autóra, hiszen a IV. Miskolc Autó Ózd Rallyval számunkra nem ér véget az év, 2016 utolsó heteiben további három-négy futamon szeretnénk még rajthoz állni – fogalmazott Lovász Pál.