Feltennék az í-re a pontot

Létrehozva 2016. október 22. (szombat)

Feltennék az í-re a pontotNagyon pozitívak az érzéseink eddig erről az évről – így foglalta össze röviden a mögöttük álló hónapok eredményeit Vincze Ferenc. A pilóta a szezonzáró futamot is optimistán várja, hiszen idáig minden úgy, vagy talán kicsivel jobban is alakult számukra, mint ahogyan azt előre eltervezték. Minden versenyen célba értek és – a Veszprém Rally kivételével – rendre az első öt hely valamelyikét szerezték meg. Ózdon szeretnék bebiztosítani az abszolút második helyüket és mindezt egy jóízű autózással összekapcsolni.

- Egy ilyen erős mezőnyben, ilyen autók között, az eddigi eredményünk egy nagyon szép teljesítmény. Ózdon is a célba érés a minimális célkitűzésünk, bízunk benne, hogy tartani tudjuk jó formánkat. Most még nehéz esélyt latolgatni, hiszen egy ilyen őszi futamon nagyon sok minden befolyásolhatja az eseményeket. Nem tudjuk, hogy ezek a pályák mennyire fekszenek majd nekünk, illetve az autónak. Jó lenne, ha fel tudnánk tenni azt a bizonyos pontot az i-re, azzal válna végképp emlékezetessé ez a bajnokság – mondta el Vincze Ferenc.

A pilóta szerint a szűkebb utak és az extrém körülmények azok, ahol a legjobb teljesítményt tudják nyújtani, a széles, kanyargós részeken azonban az R5-ös autókkal nem versenyképesek. Technikájuk már 10 éves, amellyel a felhordásos, tempós gyorsasági szakaszokon lehet igazán jó eredményt elérni.

- Egyáltalán nem teszünk magunkra terhet, egyszerűen csak szeretnénk magunkat jól érezni Ózdon is. Nem akarunk alibizni, mert akkor biztos, hogy elmarad a jó eredmény. Az első percektől nyomni fogom a gázpedált, a kellő biztonságra azonban oda kell figyelnünk. A Mecsek Rally elég fárasztó volt, ezért néhány nap pihenés ránk fért a következő feladat előtt. A szezonzárót megelőzően egy kicsit átmozgatjuk magunkat, beülünk az autóba, tesztelünk, mert nagyon fontos lesz, hogy visszaszerezzük a ritmust. Október utolsó hétvégéjén pedig mindent megteszünk azért, hogy az abszolút értékelés ne változzon, ott maradjunk a bajnokság második helyén – fogalmazott Vincze Ferenc.