Az idei utolsó nagy dobás

Létrehozva 2016. október 27. (csütörtök)

Az idei utolsó nagy dobásMegérkeztek a IV. Miskolc Autó Ózd Rallyra benevezett autóversenyzők. A háromnapos száguldás péntek délután egy látványos stadioni prológgal kezdődik el, majd szombaton és vasárnap összesen 13 gyorsasági szakasz vár a pilótákra és navigátoraikra. Az abszolút bajnoki cím már elkelt, a dobogó második és harmadik fokáért viszont nagy csata várható a szezonzáró futamon.

A IV. Miskolc Autó Ózd Rally hivatalos programja ma kora délután, a Kaszinóban megrendezett sajtótájékoztatóval kezdődött el. A rendezvényen Berényi Ákos, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség szakágvezetője örömét fejezte ki, hogy az Országos Rally Bajnokság mezőnye több év kihagyás után visszatérhetett Ózdra, Janiczak Dávid polgármester pedig a verseny gazdasági és turisztikai fontosságát hangsúlyozta, hisz az előttünk álló hétvégén sok száz vendég ismerheti meg a város és térségének szépségeit.

- Az elmúlt években egy negatív sztereotípia alakult ki a városról, ez a verseny azonban most lehetőséget biztosít arra, hogy mind a televíziók kameráin, mind az ide érkező embereken keresztül jó híre menjen Ózdnak – fogalmazott Janiczak Dávid, Ózd polgármestere. - A versenyzőkkel, csapattagokkal, kísérőkkel együtt mintegy ezer ember vendégeskedik majd nálunk és persze ne feledkezzünk meg a sok száz szurkolóról sem. Ők testközelből tapasztalhatják meg, hogy Ózd egy szerethető és élető város. Éppen ezért mi hosszú távra tervezünk, bízunk benne, hogy jövő és az elkövetkezendő években is visszatérnek majd hozzánk. Mi minden támogatásunkról biztosítjuk ezt a rendezvényt.

A bajnoki címet a Škoda Fabia R5-tel versenyző Herczig Norbert és Bacigál Igor már az ötödik futam után elnyerte, az abszolút értékelés második és harmadik helyéért viszont nagy csata várható az ózdi futamon. Jelenleg a Mitsubishi Lancer EVO IX R4-gyel vitézkedő Vincze Ferenc áll a legjobb helyzetben, de a mínuszolás után Hadik András (Ford Fiesta R5) és Balogh János (Mitsubishi Lancer EVO IX) akár a dobogóról is leszoríthatja a fiatal versenyzőt.

- Mentem már ezeken a pályákon, vagy pont ebben az irányban, vagy pedig fordítva. Úgy gondolom azonban, hogy a helyi és a miskolci pilóták előnyben lesznek, hiszen ők mindenkinél jobban ismerik ezeket a pályákat.

Az abszolút értékelés második helyére is esélyes Hadik András a következőképpen vélekedett:

- Immáron 23 éve ralizok, így mondhatom, hogy minden hazai pályát jól ismerek - fogalmazott a pilóta. - Bízom benne, hogy ez a rutin nem hagy majd cserben és el tudjuk érni azt a célt, amit kitűztünk magunk elé erre az ózdi hétvégére.