R2 gyorsriportok

Létrehozva 2016. október 29. (szombat)

R2 gyorsriportok Az évad záró futamára, az Ózd Rallye 49 versenyzőpáros adta le a nevezését a Rallye2 Bajnokságban. A legnagyobb kérdés, az abszolút bajnoki cím sorsa lesz és az is garantált, hogy 2016-ban új bajnokot avat az utánpótlás bajnokság. A hatos géposztály bajnoki címéért folytatott harc is nyitott még, több géposztály dobogós pozícióiért is hatalmas csaták fognak dúlni, ezért megkérdeztük a Rallye2 versenyzőit, hogy milyen tervekkel, vágyakkal elképzelésekkel állnak majd rajthoz az Ózd Rallye-n.

Bencs Gábor: Szeretnénk autóversenyezni, ez a legfőbb célunk. Salgótarjánban nem értünk célba, megjavítottuk a kocsinkat, így nagyon reméljük, hogy a céldobogón ünnepelhetjük meg a bajnoki évad végét.

Foczkó Ákos: Szeretnénk célba érni, jót autózni és remek hangulatban zárni a 2016-os Rallye2-es bajnokságot. Mi csak ennyire vágyunk.

Hegede Tamás: Az utolsó beszélgetésünk óta nem változtak a terveink. A cél a célunk, a lehető legjobb helyezés begyűjtésével kombinálva, hogy megőrizhessük a bajnokságban a második helyünket.

Kisubi: Kizárólag arra fogunk törekedni, hogy jól érezzük magunkat és, hogy jó hangulatban fogyjanak a kilométerek. Pozícióért nem fogunk harcolni, csak a jókedv és a célba érkezés számunkra a lényeg.

Szabó Attila-Ridács Kata: Az Iseum Rallye-n mentunk legutóbb, ahol estünk egy nagyot, azóta újjáépült és szépült a kocsink. Sok mindent kellett cserélni, sokan és sokat dolgoztak a Ladánkon, sajnos nem mindenki lett készen a feladatával időben, de végre készen vagyunk és nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki akár csak egy csavart is meghúzott rajta és benne a munkák során. Két nappal ezelőtt még sehogy sem állt a kocsi, most teszteljük, bejáratjuk. Az A-s motorunk lett beépítve, ezért a próbálgatáson kívül a versenytempó újbóli felvétele lehet a kizárólagos célunk.

Ifj. Fogarasi Attila: Az elsődleges feladatunk, hogy a Papp tesók előtt végezzünk, amivel megőrizhetnénk az abszolútban a negyedik helyünket. De próbálunk majd gyorsan menni és ha lehet akkor valahol a mezőny elejében autózni.

Marcsa Niki: Célba szeretnénk érni, felvenni a kategóriatársakkal a versenyt, mi egyszerűen csak jól szeretnénk érezni magunkat Ózdon.

Trencsényi Vince: Most fogunk életünkben először ezzel az R2-es Peugeot-val menni. A célban szeretnénk zárni a versenyt, lehetőleg valami jó eredménnyel, mivel a legutóbbi, salgótarjáni versenyünkön nem értünk célba. A pályák közül eddig csak a Sajókazán mentünk, a többit még nem ismerjük, de pozitívan tekintek a verseny elé.

Gyöngyösi Marcell: Ezúttal én nem pilótaként állok rajthoz az Opelemmel, mert Kollár Karesz, a navigátorom nem ért rá. Hevesi Pistinek sem volt navigátora, így neki fogok navigálni ezúttal az ORC mezőnyében, egy Mitsubishiben. Izgalmas lesz… Biztosan gyorsabban fognak jönni a kanyarok, mint az Astrával. :-)

Forgács László: A salgótarjáni verseny után sikerült elhárítanunk a váltóproblémát, most teljesen jól működik az autó, minden rendben van vele. Szeretnénk ugyanezt a célban is elmondani.

Madari Imre: Nagyon szoros a kategóriánk, mi konkrétan a harmadik helyért szeretnénk megküzdeni. De ha valamilyen véletlen folytán, némi szerencsével az ölünkbe hullik a második hely, hát azt sem fogjuk bánni. Az igazi ajándék lenne. Mindezektől függetlenül szeretnénk nagyon jól érezni magunkat, jól akarunk autózni, de meg fogunk tenni mindent a célba érkezésért és a terveink megvalósításáért is.

Gonda Dániel: A legfontosabb, hogy a versenyt a célban tudjuk befejezni és, hogy pontokat tudjunk gyűjteni. Az év végi harmadik helyet azt legalább szeretnénk elcsípni. Ezért fogunk küzdeni Ózdon.

Oberling Krisztián: Jó a kérdés. Nincs kategóriánk és a bajnokságban sem fog semmilyen változás történni, akárhogy is alakuljon számunkra az Ózd Rallye. Jót autózni, hibamentesen célba érni és jól érezni magunkat az év utolsó versenyén. Ezek lesznek a tervek.

Csomós Mixi: Győzni szeretnénk. Lehetőleg abszolútban is. A salgótarjáni verseny után, ahol a lejárt műszaki miatt nem engedtek rajthoz állni minket, minden papírmunkát elvégeztünk, az autót felkészítettük, jó a féltengely is, nem lehet probléma.

Ruszó Krisztián: Sikeresen szeretnénk célba érni és az év utolsó versenyén a dobogó egyik fokát is kinéztük magunknak a géposztályunkban. Reméljük, hogy az autóval és velünk is minden rendben lesz. Az ózdi pályákat szeretem, várom a versenyt bár van olyan gyorsasági, amin még nem mentem eddig. De ez nem okozhat gondot, mert jól felírjuk, aztán tapossuk a gázt.

Takács Olivér: Elég erős mezőny gyűlt össze a kategóriában, lesznek jobb kocsik is, mint a miénk, de szeretnénk helyt állni és a géposztályban dobogós helyezéssel búcsúztatni a 2016-os bajnokságot.

Tamás Gergely: Eddig sprintversenyeken indultunk, így szeretnénk életünk első Rallye2-es versenyén végig menni. Sátát ismerjük, de a másik két gyorsasági az újdonság lesz, nem ismerjük őket. Örülünk a versenytávnak, a sprintek ettől rövidebbek szoktak lenni és ott több a várakozási idő is, ami miatt a végére egy kicsit lankad az ember versenyzési kedve. No, itt lesz dolgunk egész nap bőven.

Szepesi Marcell: Édesapámmal helyet és autót cseréltünk, így én most egy 3200 köbcentis BMW-vel, az ORC mezőnyében állok majd rajthoz. Ezért más vágyunk nem is lehet, mint, hogy jól érezzük magunkat és alaposan kipróbáljuk a BMW-t. Hátsókerkessel versenyen és ezzel a kocsival még egyáltalán nem mentem.

Hibján József: Nem mindent vagy semmit, illetve győzelem, vagy halál a jelszavunk, nem ilyen felfogással állunk a rajthoz. Végig szeretnénk menni és meg szeretnénk vívni a befejezetlen csatánkat Jánosa Ákosékkal, ahol a hatos géposztály bajnoki címe lesz a tét. Tiszta, taktikamentes meccsre számítok, kicsi köztünk a különbség. A helyzetünk nem ad lehetőséget semmilyen taktikára. Győzzön a jobbik!

Jánosa Ákos: Hasonlóan látom, gondolom a dolgot, mint Hibján Joci barátom, lehet, hogy már valahol meg is van írva a mi csatánknak a végeredménye. Megpróbáljuk majd maximálisan kiautózni magunkat, ha ez elég lesz a bajnoki címünk megvédéséhez, annak nagyon fogunk örülni, de ha mégsem, akkor is biztosan emelt fővel fogunk Jociékkal kezet rázni az Ózd Rallye végén.

Régi Péter: A legfontosabb, hogy célba érjünk. A kérdés, hogy másodikak, vagy harmadikak leszünk, jelenleg fél pont a differencia a két helyezés között. Azért jöttünk, hogy ezt a kérdést eldöntsük. A Veszprém Rallye óta nem versenyeztünk, versenyt ugyan szerveztem, de autózni egyszer sem tudtam.

Elek Róbert: A Rallye2 Bajnokság előtt fogunk indulni előfutóként és elsősorban az autónkat szeretnénk tesztelni, mert mostanra, az év végére állt össze teljesen. Azért is választottuk erre az Ózd Rallye-t, mert 2017-ben elsősorban a Rallye2-ben szeretnénk szerepelni. Teszteljük a gumikat is. A pályák abszolút hazaiak lesznek nekünk, mert az egyik kettő, a másik pedig hét kilométerre van a lakhelyünktől. Teljesen hazai közönség előtt fogunk menni, szeretnénk a lehetőségekhez képest őket is kiszolgálni.

Neukirchner András: Tervek? Beakasztjuk a vontatókötél kampóját Vizelli Karcsiék lökhárítójához és nem engedjük őket megszökni, nem mozdulunk mögülük. A felkészülésünk felemás volt, izgalom az van, a gumik nem Pirellik lesznek, hanem Hankook, az izgalom pedig biztosan nem fog csökkenni.

Cséplő Balázs: Egy R2-es Peugeot-val állunk rajthoz, amit nem terveztünk, egy hirtelen jött lehetőség, amit nem szerettünk volna kihagyni. De jelenleg azt mondhatom, hogy ez csak egyszeri alkalom lesz. Szeretnénk célba érni, alaposan kipróbálni a kocsit és egy közepes eredményt produkálni vele.

Kiss Zsolt: A második hely biztosnak tűnik, de ebből a bajnoki cím kivételével még bármi lehet. A tervek? Kocsi, kocsi, kocsi és még egy kis kocsi. Elkészült a BMW-nk, amivel nagyon célba szeretnénk érni. Nem volt egyszerű a felkészülés, mert sok munka volt a motorral, éppen csak ideértünk, bízunk benne, hogy minden ki fogja adni.

Bodogán Ferenc: Huhúúúúúú…. huhuhúúúúúúú….
Tudom, hogy meglepett a kérdés… :-D
Kiss Zsoltiékat akarjuk elsősorban magunk mögött tartani :-) még akkor is, ha ők a P13-ban vannak. Ez nem számít. Jól akarjuk érezni magunkat. Ennyi a terv. Ha lehetőségünk van rá, akkor Vizelli Karcsiékat fogjuk segíteni az abszolút bajnoki címért folytatott csatájukban.

Papp László: Nagyon álmos vagyok, de Kiss Zsoltiékkal nagyot szeretnénk csatázni. :-) A célba érkezés illetve az abszolút negyedik helyünk visszaszerzése Ifj. Fogarasi Attilláéktól. Ez számunkra fő csapásvonal. Az autónk fel lett készítve, régen foglalkoztunk ennyit vele… :-) mint most sem… :-D de tudjuk, hogy rajtra kész a Volvo-nk.

Hernádi Péter: A célban szeretnénk befejezni a versenyt, nem szeretnénk úgy járni, mint legutóbb Salgótarjánban. Teljesen új motorral érkeztünk, tesztelni, bejáratni szeretnénk az új motort, mi nem akarjuk Kiss Zsoltiékat megverni, bár a szervizben biztos találnánk hozzá egy csapatnyi erős és bátor legényt. :-) ;-)

Kerekes László: Miskolcon autóztunk legutóbb a Rallye2-ben, nyáron pihentünk és egyéb akciók is színesítették az életünket. :-) Szeretnénk Ózdon egy jót autózni. Michelin gumikkal jöttünk, ezért biztosan nem leszünk értékelve, úgyhogy a jó hangulaton és az élvezetes autózáson lesz nálunk a fő hangsúly. Királdot, a körgyorsaságit ismerem, Sajókazán is jártunk már, de a harmadik gyorsasági nékünk újdonság lesz.

Balogh Balázs „Csigoly”: A Rallye2 mezőnyében, de nem versenyabroncsokkal, hanem utcai gumikkal rójuk majd a kilométereket. A közönséget akarjuk kiszolgálni, mi pedig jól szeretnénk érezni magunkat. A salakpályán eleinte nagyon saras, csúszós volt a talaj, sokat kellett rajta dolgozni, de a végére már egész jó, keményebb, élvezhetőbb, autózhatóbb volt a pálya. Kiautóztam, jól éreztem magam. Sokat mentem, talán hat vagy hét alkalommal is csapattam az arénában. A jó időjárás adott volt, ezért örültünk volna, ha egy kicsit több néző látogatott volna ki a prológra.

Rallye2.hu – Salánki Gábor