Jól kezdődött a tanulóév

Létrehozva 2017. április 09. (vasárnap)

Jól kezdődött a tanulóévAz utolsó két gyorson két helyet léptek előre, a stabil, kiegyensúlyozott teljesítmény mellé pedig egy kis szerencse is párosult. Ebből a kombinációból Ranga Péter és Szőke Tamás egy abszolút negyedik pozíciót hozott ki a Hell 23. Miskolc Rallye-n. A fiatal pilóta sportszerűen elismerte, hogy a közvetlen riválisok technikai gondjai is kellettek ahhoz, hogy közvetlenül a dobogósok mögött érjenek be a szikszói célba.

- Fortuna segítsége mellett az is kellett ehhez a szép helyezéshez, hogy folyamatosan ott legyünk lő távon belül – értékelte a Hell 23. Miskolc Rallye-t, Ranga Péter. – A végére kezdtük felvenni az élmezőny ritmusát, több szakaszon is olyan időket mentünk, amivel már elégedettek lehettünk. Én egyébként nagyobb különbségekre számítottam a helyi, miskolci menőkhöz képesét, úgyhogy abszolút boldogok vagyunk. Éppen két helyi kiválóságot, Kazár Mikit és Hadik Andrist sikerült magunk mögé utasítani, ennek fényében pedig még értékesebb a negyedik helyezés.

Ranga Péter a Hell 23. Miskolc Rallye céljában hozzátette: azoknak az egységeknek, akik szeretnének ott lenni a legjobb hat-hét között, pokolian nyomni kell a gázpedált a folytatásban is. Számukra ez volt a legfontosabb tanúsága az esztendő első futamának.

- Nagy köszönettel tartozunk a Top Carsnak, mert a tizennégy gyorsasági szakaszon egy nyekkenése sem volt az R5-ös Fabianak – folytatta Ranga Péter. – A beállításokat is sikerült remekül eltalálni, talán a jövőben nekünk kell még plusz bártorságot gyűjteni. A helyismeret is sokat jelent ebben a sportban, a következő ózdi futam is idegen pályának számít, a veszprémi és a pécsi hétvégét tűztük kiemelt versenynek. Ettől függetlenül addig is szeretnénk tovább tanulni és gyűjtögetni a pontokat. Tomival már tavaly megkezdtük a közös munkát, egyre inkább összehangolódunk, ebből a szempontból makulátlan hétvégét zártunk Miskolcon.