VB után egyből a hazai dobogón

Létrehozva 2017. április 09. (vasárnap)

VB után egyből a hazai dobogónA magyar bajnokság nyitó futamán érződött, hogy az elmúlt esztendőben Turán Frigyes rengeteg tapasztalatot szerzett a világbajnoki pályákon. Idén hazatért, a megszokott technikából kihozta mindazt, ami benne rejlik, így végóül a Hell 23. Miskolc Rallye-t az abszolút értékelés második helyén fejezte be. Turán mellett ezen a hétvégén Farnadi Ágnes diktálta az itinert, aki átmenetileg a „betegszabadságát” töltő Zsíros Gábort helyettesítette. Méghozzá nagyszerűen. Ez az eredményekből is látszik, valamint a pilóta dicsérő szavaiból is kitűnik, hiszen a borsodi hétvége során a navigátort többször is nyíltan megdicsérte a pilóta.

- Szenzációs munkát végezett Ági, és ezúton is köszönöm neki, hogy vállalta velem a közös munkát. A folytatásról még nincs döntés, hiszen ő is ígéretet tett más irányba, de kérdés az is, hogy Gabi mikor tud visszaülni mellém – tekintett már kicsit előre Turán Frici. – A miskolci hétvégénkkel egyébként teljes mértékben elégedettek lehetünk. Az autóból sikerült kihozni azt, ami benne van, hat szakaszt nyertünk, ami egyértelműen azt mutatja, hogy versenyképesek vagyunk. Velünk együtt megérkezett a fiatalabb generáció, akik szintén pokolian gyorsak. Ez pedig azt vetíti előre, hogy egy remek, izgalmas szezon előtt állunk. Most az látszik, hogy Norbi valamivel előttünk jár, nem véletlen győzött 20 másodperces különbséggel, de azon leszünk – meg gondolom a többiek is -, hogy a következő versenyeken ezen a különbséggel csökkentsük, esetleg el is tüntessük. A kihívók megérkeztek, ami mindenképpen jót tesz a magyar bajnokságnak.

Turán Frici hozzátette: szinte végig sikerült az első, második, harmadik helyen autózniuk, a vasárnapi első két gyors pedig teljes mértékben az elképzeléseik szerint alakult. Ezután a Fordos pilóta kevésbé találta meg a ritmust, úgy érezte hogy sokat veszítenek a többiekhez képest, ennek ellenére ekkor is a harmadik helyen értek le az adott szakaszról.

- Az itiner végig tökéletes volt, Ági kiválóan navigált, felvette a ritmusomat – folytatta Turán Frici. - Harciasan versenyeztünk egész hétvégén, a csapat pedig fantasztikusan debütált a vadiúj autóval és a teljesen új szervizháttérrel, amit nagyon jól felépítettek. Büszke vagyok a fiúkra, nélkülük nem szerepeltünk volna ennyire jól. A Hankook abroncsok is kitűnően működtek, 180 kilométer alatt ugyanazt a magas színvonalat hozták. A negyedik gyorson tizedre azonos időt autóztunk Herczig Norbiékkal az első helyen, majd a kánói pálya is hibátlan volt. A hajrában óriásit csatáztunk Vincze Feriékkel, az utolsó szakaszt ők nyerték, de mindösszesen két másodperccel végül mi kerültünk ki győztesen az ezüstéremért vívott csatából. Ez még csak az első verseny volt, ha így folytatjuk, szép eredményeket érhetünk el idén.