Féláron az ózdiaknak a hazai verseny

Létrehozva 2017. április 19. (szerda)

Féláron az ózdiaknak a hazai versenyA parádés miskolci szezonnyitó után, vélhetően ugyanolyan magas színvonalú futammal folytatódik az idei első osztályú ralibajnokság. A jövő hét végén, április utolsó napjaiban esedékes Steelvent Ózd Rallye-ra komoly mezőny érkezik. Lapzártánk idején még tartott a nevezési időszak, ezért a pontos számadat ekkor még nem volt ismert. Az viszont biztosra vehető, hogy a tizedekre menő csatára van kilátás, hiszen nemzetközi szinten is ritka, hogy tizenhat R5-ös versenyautó álljon oda a rajtvonal mögé. A magyar bajnokság azonban idén erről szól, a legerősebb kategóriában hatalmas tülekedés várható a győzelemért, a jó helyezésekért. Miskolcon aszfaltos futammal kezdődött az idény, és Ózdon is a keményebb felületen mérik össze az erejüket.

A program egyértelműen nézőbarát: pénteken a nap első részében az adminisztratív (Tiszti Casino) és a technikai átvételeket (Opel Ózd) tartják meg, délután öt órára pedig a stadionba várják a szurkolókat. A hagyományos salakpályás prológon előbb a Historic mezőny lesz látható, majd csökkenő rajtszám szerint érkeznek az ORB-re nevezett párosok. A végén csattan tehát az ostor, a körverseny utolsó fél, háromnegyed órája igazi sztárparádé lesz. Herczig Norberttel, Turán Frigyessel, Vincze Ferenccel, Balogh Jánossal, Hadik Andrással, Kazár Miklóssal és a többi kiváló magyar ralissal.

Szombaton pedig irány a Hegyhát, ahol két pályán összesen hat gyorsasági vár az egységekre. Ózd és Sáta között reggel negyed kilenckor indul az első éles autó, míg a Borsodbóta (Királd) – Ózd körgyorsaságin valamivel kilenc órától lesz nagyüzem. Innentől kezdve pedig gyakorlatilag folyamatosan lesz látnivaló, egészen délután öt óráig. A Steelvent Ózd Rallye záró napjára nógrádi utakat jelölt ki a rendező, de a Zagyvaróna – Cered alig fél óra autózással ugyancsak könnyen és gyorsan elérhető.

- A közönség és a versenyzők érdekeit is igyekeztünk szem előtt tartani a program összeállításakor – tette hozzá Adamovits Márk, a Steelvent Ózd Rallye főszervezője. – A pénteki prológ egyértelműen azt a célt szolgája, hogy a szurkolók egy helyszínen valamennyi versenyautót, párost láthassák. A szombati gyorsoknál sem kell „vándorolni” a nézőknek, a királdi körön valamint Sátánál is kialakultak azok a helyek, ahol biztonságosan lehet nézni a száguldást.

A helyi lakosok és az általános iskolások számára komoly engedmények lépnek életbe a Steelvent Ózd Rallye hétvégjén. A rendező és az önkormányzat megállapodása értelmében az ózdi lakcímkártyával rendelkező lakosok fél áron tekinthetik meg a versenyhétvége eseményeit – a prológot és a gyorsasági szakaszokat is -, a diákoknak pedig lehetőségük van csoportosan ingyen megnézni a pénteki körversenyt. Ehhez arra van szükség, hogy a gyerekek névsorát, a kísérő tanár, vagy szülő adatait eljuttassák a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre. Ezután a szervezők felveszik a kapcsolatot az oktatási intézménnyel, hogy a további részletekről egyeztessenek.