Csökkenteni kell az autó súlyán

Létrehozva 2017. április 23. (vasárnap)

Csökkenteni kell az autó súlyánJól kezdődött a 2017-es szezon Nedecki László és Kovács Géza számára. Vadkutyáék az ORC abszolút értékelésének 7. helyén fejezték be a szezonnyitó versenyt, ami a P12-es kategóriában és a 2WD Kupában is bronzérmet jelentett számukra. A pilóta és navigátora örült annak, hogy volt kivel csatázniuk és nem feljebb sorolt autókat kell üldözniük a Lada VFTS-ben ülve. Eredményüket nagyban befolyásolta az első gyorsasági szakasz első kilométerén elkövetett vezetői hiba, a „technika ördöge” azonban elkerülte őket Miskolcon.

- Megütöttem az autó jobb elejét egy sziklában, két gumit és két felnit kellett eldobnunk, majd a fiúk a szerviz idő alatt hegesztettek, fúrtak, faragtak, ahogy egy Zsigulihoz illik. Sikerült viszonylag jól visszaállítaniuk a futóművet is, bár ezt követően balra alig akart elfordulni az autó, jobbra meg túlságosan is. A lényeg azonban az volt, hogy utána is tudtuk hozni az eredményeket és végig versenyben maradtunk, végül pedig nagyon tudtunk örülni a dobogós hely megszerzésének – emlékezett vissza a szezonnyitó futamon történtekre Nedecki László.

A Vadkutya Rally Team szerelői a futam után aztán tovább folytatták a munkát. Első lengőkart, gömbfejet, csapágyat cseréltek az autóban, amely egy új vezérműtengelyt is kapott. További feladat a csapat előtt, hogy az össztömegen csökkentsenek. A pilóta és navigátora ugyanis felszedett néhány kilót a Húsvéti ünnepek alatt, fogyókúrájuk pedig nem volt kellően hatékony, ezért úgy határoztak: az autón kell megtalálni a könnyíthető részeket. Mivel van rá mód és lehetőség, ők is megpróbálnak alumínium ajtót, motorháztetőt, valamint egyéb dolgokat beszerezni és beépíteni a VFTS-be.

- Mindig nagyon szeretjük a hazai futamokat. Nagyon jó pályák vannak Ózd térségében. A baj mindig abból adódik, hogy bátrabban versenyzünk, hisz minden alkalommal nagyon sok szurkolónk van az utak szélén. Nagyon jó lenne most célba érni. Tavaly sikerült egy harmadik helyet megszereznünk. Akkor a lámpasorunkkal gyűlt meg a bajunk. Most nincs éjszakai gyorsasági, így bízunk benne, hogy ennek felhelyezésére sem lesz szükség. Nagyon jó lenne ismét felállni a dobogó valamely fokára – mondta Nedecki László. - Meglátásom szerint a rendező odafigyel, hogy versenyzőbarát legyen a futam és így volt ez a szezonnyitón is. Ez sokat jelent számunkra. Az, hogy nekünk tényleg csak a versenyzéssel kell foglalkoznunk, meglátszik majd az időeredményeken is – tette hozzá Vadkutya.