Tudják, hol a helyük

Létrehozva 2017. április 23. (vasárnap)

Tudják, hol a helyükÉlete első Rallye2-es idényét kezdte meg április elején Riskó Dániel, akinek Losonczi Csaba diktálja az itinert. A fiatal ózdi pilóta az elmúlt években különböző sprintversenyeken mutatta meg tudását a Toyota Corollával, most azonban elérkezettnek látta az időt a továbblépésre. Az ifjonti hév az abszolút értékelés tizenkilencedik és a P13-as kategória hatodik helyéhez volt elegendő az új bajnokság első aszfaltos viadalán.

- Meg vagyok elégedve a szezonnyitón elért eredményünkkel, hiszen tudtuk, hogy a miénknél jóval erősebb autókkal, és nálunk sokkal tapasztaltabb versenyzőtársakkal kell felvennünk a küzdelmet. Ettől függetlenül sikerült befejeznünk a versenyt – mondta még most is boldogan Riskó Dani. - A sprintes hétvégék sokkal kevesebb kilométert tartalmaznak, és minden belső ívet kigumiznak, ezáltal a pályák nem annyira felhordásosak, mint a Rallye2-ben. Miskolcon keskenyebbek voltak az utak és jobban dobáltak, az ORB mezőnye pedig felhordásossá tette azokat. Ráadásul a futóművünk sem volt hozzákalkulálva ehhez a rossz úthoz, vagyis számunkra sokkal nehezebb volt ezt a futamot teljesíteni, mint korábban bármelyiket. És akkor a pilóták és navigátorok felkészültségéről, valamint tudásáról már ne is beszéljünk – tette hozzá őszintén a fiatal pilóta.

A Miskolc Rallye másnapján a páros és segítői már szétszedték az autót, számtalan alkatrészt kicseréltek, és már a tarjáni verseny vasárnapi menetrendjével kezdtek el foglalkozni. Ők ugyanis akkor kapcsolódnak majd be a hétvége programjába. Az internetet segítségül hívták, korábbi versenyeken készült belső felvételeket nézegettek, versenyzőtársaikkal beszélgettek, próbáltak minél több információt begyűjteni a nógrádi gyorsokkal kapcsolatban.

Picit vérzik a szívem, hogy kihagyjuk az ózdi prológot és az Ózd térségi pályákat, jó lett volna ezeken is megmutatni magunkat. De nem szomorkodhatunk emiatt, hiszen a nógrádi gyorsok is nagyon nehezek, csak maximális odafigyeléssel, koncentrációval lehet őket jól teljesíteni. A Miskolc Rally egy tanulóverseny volt számunkra, megnéztük, hogy hová lehetünk jók a bajnokságban ezzel az autóval. Ma már látjuk, tudjuk, hol a helyünk, így mindent beleadva próbáljuk teljesíteni majd a magunk elé kitűzött céljainkat. Remélem, nem tűnik elbizakodásnak ha azt mondom: az abszolút értékelés 15. helyére szeretnénk oda érni a szezon második futamán, kategóriában pedig nagyon örülnénk egy dobogós pozíció megszerzésének – fogalmazott Riskó Dániel.