Vasárnap lesznek otthon

Létrehozva 2017. április 24. (hétfő)

Vasárnap lesznek otthonA fehér BMW E82-es üde színfoltja volt a szezonnyitó futamnak, Rafael Tamás mégis keserédes szájízzel gondol vissza a Miskolcon történtekre. A 4. kategóriát ugyanis úgy sikerült megnyerniük, hogy valamennyi riválisuk feladta a küzdelmet, így nekik „csak” arra kellett figyelniük, hogy beérjenek a célba. A pilóta éppen ezért bízik benne, hogy az évad során lesz még alkalma nagy csatákat vívni, akár már a soron következő Steelvent Ózd Rallye-n is.

- A miskolci futam előtt négy napig fogorvoshoz jártam, az egész verseny alatt fájdalomcsillapítókat szedtem, hogy végig tudjuk csinálni azt a hétvégét. A kocsi is rakoncátlankodott, egy új autóról van szó, amelynek ez volt az első éles bevetése. És akkor arról még nem is beszéltem arról, hogy a navigátorom is új volt. Tekeres Laurával egyébként a futam végére jól összecsiszolódtunk, kettőnk együttműködésével nem volt semmiféle probléma – mondta el Rafael Tamás.

A pilóta a szezonnyitó után elsősorban a hétköznapi feladataira koncentrált, a csapattagok azonban az autóval foglalkoztak, és meg is találták a Miskolcon jelentkező hiba okát. Műhelyükben azonban e mellett egy másik autón is dolgoztak, hiszen a bajnoki évad második és harmadik - immár murvás - futama között csupán néhány hét lesz, így ők már arra is készülnek.

- A Steelvent Ózd Rallye-n új navigátorral állok rajthoz, mert Laura munkahelyi elfoglaltságai miatt csak Miskolcon tudott minket, engem segíteni. A további versenyeken Vadász Sanyival fogok menni, akivel korábban ültünk már egymás mellett. Remélem, hogy ennek köszönhetően gyorsan felvesszük majd egymás ritmusát – fogalmazott a pilóta. - Az Ózd környéki pályákat jól ismerem, többször mentem már rajtuk. Szerintem nem lesz velük probléma. Mint ahogy a vasárnapi szakaszokkal sem, mert nekünk azok lesznek a hazai pályák. Nagyon készülünk, ezek segítségével szeretnénk egy kicsit az abszolút értékelésben is előrébb végezni. Reálisan nézve a helyzetet, továbbra is húsz körüli R5-ös autóval számolva, akkor lennék nagyon elégedett, ha a tíz-tizenötödik hely valamelyikén tudnánk végezni. Az egy rendkívül komoly dolog lenne. Az már Miskolcon is látszott, hogy a kategóriatársak is sokat fejlődtek, még ha ki is estek a versenyből. Ózdon új csata kezdődik közöttünk, szerintem nagyon szoros, jó futam vár majd ránk a borsodi és nógrádi gyorsasági szakaszokon – zárta gondolatait Rafael Tamás.