Ollé: csapó 2

Létrehozva 2017. április 29. (szombat)

Ollé: csapó 2Komolyan felkészült az évad második futamára a TMC Rallysport Kft. tagja, Ollé Sasa és Tóth Zsolt. Habár a nyitó futamon műszaki hiba miatt búcsúzni kényszerült, most egy teszttel készült az ózdi megmérettetésre. 

 

 

Ollé Sasa- Tóth Zsolt: „Mint ahogy korábban is meséltem, fontosnak tartottuk. hogy a kevésbé sikeres miskolci futam után teszteljünk, hogy minél több kilométert gyűjtsünk. Meg is tettük, ami tőlünk telik, szerdán sokféle beállítást próbáltunk ki, leginkább a futóműre helyeztük a hangsúlyt, hiszen a nyitó futamra nem igazán tudtuk beállítani az autót, sokat kellett módosítani a hajtáson, mert túl erős volt a sper. Meg kell találnunk azt az ideális megoldást, ami az én vezetési stílusomnak kedvez, ahol még a Fabia jól kezelhető és gyors is. Ilyenkor nehéz egy kicsit, mert a Fordot már teljesen kiismertük a sok év alatt, megannyi tapasztalatunk volt vele. A gyár pedig, sokkal ügyfélbarátabb, ezt a fajta segítséget még nem érezzük a Skoda részéről, mindent magunknak kell megtapasztalni. Emiatt csalódott vagyok, hiszen nincs időnk arra, hogy mindent mi tapasztaljunk meg, több támogatást vártam a gyártól. Ráadásul a Fabia sokkal érzékenyebb az útfelület minőségére, más-más beállítást igényel. A Fiesta sokkal jobban tolerálta a pálya hibáit, minimálisat kellett rajta hangolni. A Skoda ezzel szemben nehezen állítható, menetközben szinte lehetetlen kézzel állítgatni, speciális eszköz kell hozzá.

Most fog kiderülni, hogy a teszten mennyire kerültünk egymáshoz közelebb, hiszen ott nem volt kihez viszonyítani magunkat, az biztos, hogy jobb lett az autó. A versenyen dől el, hogy jó irányba haladunk e, az egy dolog, hogy a Fabia jól vezethető, az egy következő kérdés, hogy gyorsak leszünk e vele...

A pályákat már jól ismerjük, a Zagyvaróna-Cered egy klasszikus gyorsasági, ami mára már jó minőségű aszfalt, szerencsére a másik két szakasz sem rossz. A beállításainkat nézve, habár ez is aszfaltos verseny, mint Miskolc, Ózdra egy más hangolás szükséges.