Nagyon várják a rajtot

Létrehozva 2018. augusztus 31. (péntek)

Nagyon várják a rajtotHosszú nyári szünet előzte meg az Országos Rallye Bajnokság hatodik futamát, amelynek Ózd és Salgótarján ad otthont. A két város és környéke igazi fellegvára az autóspornak és a benzingőzre kiéhezett nézők legalább annyira várják már a viadalt, mint a pilóták és navigátorok.

- Sikerült két napot a tesztelésre szánnunk, amire érezhetően szükségünk volt – fogalmazott Balogh János. - A júniusi Székesfehérvár Ralin ültünk utoljára aszfaltos körülmények között az autóban és akkor még bőven maradtak kérdőjelek bennünk a vezethetőséget illetően. Jó és rossz minőségű útfelületen is sikerült kipróbálnunk a Skodát, és úgy érzem, hasznos kilométereken vagyunk túl. Jól esett visszaülni a kabinba, hiányzott már a versenyek felfokozott hangulata és az elmúlt hetekben felgyülemlett tenni akarást most végre a gyakorlatban tudjuk megvalósítani.

Az Steelvent Ózd Rallye pénteken salakos prológgal veszi kezdetét, majd szombaton négy, vasárnap pedig három különböző pálya várja Janit és Tomit. Több klasszikus gyorsaságit is kell abszolválniuk, köztük a Zagyvaróna – Cered közti aszfaltcsíkot, amelynek nevére minden rali barát felkapja a fejét.

- Szeretjük az ózdi és salgótarjáni szakaszokat, igazi vérbeli, technikás rali pályák várnak ránk – tette hozzá a pilóta. - Vannak rossz emlékeim, hiszen tavaly Királdon kalandba keveredtünk egy betonpillérrel, de alapvetően kedvünkre valóak a gyorsok vonalvezetése. A prológ után reméljük lesz lehetőségünk kipihenni magunkat, mivel az első nap programja kicsit koncentráltabb, elég sok szakasz és kilométer vár ránk, ezért fenn kell tartanunk a figyelmet a nap végéig. Cereden mindkét irányban lesz lehetőségünk menni, ami mindig tartogat izgalmakat. Salgótarján belvárosában is száguldhatunk, igaz csak egy nyúlfarknyi, három kilométeren. Várjuk már nagyon a rajtot!