Turán hozta a prológot

Létrehozva 2018. szeptember 01. (szombat)

Turán hozta a prológotAz ózdi prológgal megkezdődött a 2018-as Országos Rallye bajnokság 6. futama, az Ózd-Salgó Rallye. A péntek késő délutáni, esti, igazán közönségszórakoztató autózásra a salakarénában került sor. Az ORB és ORC értékelésében 50 páros teljesítette a távot, közülük a Turán Motorsport kettőse, Turán Frigyes és Bagaméri Laci volt a leggyorsabb.

- Lazán, de pontosan autóztunk – foglalta össze tömören Frici a prológ történéseit. „Jól sikerült a rajt is, ez is hozzájárult a jó eredmény eléréséhez. De ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, a verseny holnap egy igazán komoly nappal folytatódik, most erre készülünk.” – folytatta hasonlóan tömör stílusban a pilóta, amivel egyben indokolta is a sietségét. A Székesfehérvár Rallye-n mentünk utoljára ezzel az autóval, és akkor éreztem egy kis bizonytalanságot a hátsó futómű felől, így ezzel kifejezetten sokat foglalkoztunk az Ózd-Salgó Rallye előtti teszten. Bízunk benne, hogy versenykörülmények között is jobb lesz az autó.

A Steelvent Ózd Rallye kapcsán Bagaméri László navigátor is optimista, a pénteki körverseny hangulata pedig őt is megfogta.

- Nagyon jó érzés volt ilyen sok néző előtt autózni a prológon – osztotta meg az élményét Bagaméri Laci. - Az eredménynek külön örülünk, még ha ez nem is számít bele a verseny végeredményébe, de a presztízsértéke így is óriási. Ma még a közönség szórakoztatása, a látványos autózás volt az elsődleges, de szombattól már a tempóé lesz a főszerep, így reggeltől a gázon fogunk állni.

A 2018-as Steelvent Ózd Rallye szombati napján 11 gyorsasági szakasz vár az ORB indulóira, köztük két alkalommal a salgótarjáni városi szakaszt is teljesíti a mezőny.

A Steelvent Ózd Rallye prológjának végeredménye:

1. Turán Frigyes, Bagaméri László (Hyndai i20 R5) 1:02,4
2. Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5) +0,2
3. Balogh János, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +0,5
4. Ollé Sasa, Czakó Janek (Skoda Fabia R5) +0,8
5. Hadik András, Bacigál Igor (Ford Fiesta R5) +1,8
6. Hevesi István, Bottyán János (Mitsubishi Lancer EVO VI) +2,1