Rallye2: Fordult a kocka, de fordul e megint?

Létrehozva 2018. szeptember 01. (szombat)

Fordult a kocka, de fordul e megint?Hazai pályán tudtak jelentős mennyiségű pontot rabolni Ráti Gergőéktől az ellenfelek, ennek pedig az lett az eredménye, hogy Trencsényi Vincéék és Krehlik Nándorék is megelőzték a Ford Escort MK2-t hajtó párost, az éves értékelésben. Gergőéknek az a legfőbb vágya, hogy az év utolsó versenyére magukhoz ragadják a 201-es rajtszámot, ami bizton állíthatjuk, hogy nem lesz egyszerű feladat, hiszen a Rallye2 Bajnokság éllovasai mellett még a Peugeot 208 R2-re átnyergelő Határ-Deák, és a szintén helyi Tim-Timár duóval is meggyűlhet a bajuk, a Salgó Rallye-n.

Bővebben

Jobban el kellett volna vállalnom a pályákat

Létrehozva 2018. augusztus 21. (kedd)

Jobban el kellett volna vállalnom a pályákatHulmann Gabinak és Molnár Zsoltinak a szombathelyi kategóriagyőzelmük után nem jött ki a lépés az évad második másfélszeres pontokért vívott versenyén, bár szégyenkezniük sincs miért, mivel karnyújtásnyira voltak csupán, a Baranya Kupán, a P12-es géposztály dobogójától. Gabiék számára nagyon fontos lenne, hogy az év vége előtt még egy nagyobb adag pontot a zsákukba tömjenek, de a Salgó és a Zemplén Rallye-n bizony nem nekik áll a zászló. A Baranya Kupáról és a Rallye2 Bajnokság két hátra lévő versenyéről Hulmann Gáborral beszélgettünk.

Bővebben

Ezüstérmet szereztünk, de ez így nem mehet tovább

Létrehozva 2018. augusztus 21. (kedd)

Ezüstérmet szereztünk, de ez így nem mehet továbbVárnai Dávid és Szabó Tomi a legutóbbi versenyen, a Baranya Kupán is alaposan megküzdöttek a célba érkezésért a Hondájával, de miután a tavasszal beújított „rizsrakéta” váltója már sokadszorra babrált ki a székesfehérvári párossal, zsigerből tolták a helyzetre, a pontmentő megoldást. Ám a fiúknál betelt a pohár. Komoly fejlesztéseket eszközölnek a váltón, aminek az oltárán, ha kell, még a Salgó Rallye-t is feláldozzák. Várnai Dáviddal beszélgettünk.

Bővebben

Tejből és borsból faragtunk kupákat

Létrehozva 2018. augusztus 21. (kedd)

Tejből és borsból faragtunk kupákatFróna Jani és Magyar Zsolti számára a 2018-as esztendő a műszaki hibákról szól, de Komlón is bebizonyították, hogy vannak már annyira rutinosak, hogy szinte bármilyen problémát le tudnak gyűrni, egy kivételtől eltekintve eddig minden futamon célba értek, az idei évben. Komlón egy tejalapú borsos öntetből „főztek” maguknak serlegeket, és pontokat, amikkel a Salgó Rallye-ra megtartották a 7-es géposztályban, a második helyüket. A Baranya Kupáról Fróna Jánossal beszélgettünk.

Bővebben

A részeredményeknek örülhettünk Komlón

Létrehozva 2018. augusztus 21. (kedd)

A részeredményeknek örülhettünk KomlónBartha Nándi és Veres Pisti élesben kezdte meg az ismerkedést egymással a hosszúhetényi gyorsaságin, de hamar elkapták a fonalat és elkezdték élvezni a száguldást, a szombaton reggel váratlanul rakoncátlankodni kezdő Peugeot 206-ukkal. A Baranya Kupán sikerült végül célba érniük, és Nándi reménykedik abban, hogy végre kinőtte minden gyermekbetegségét a télen épített versenyautójuk, így Salgótarjánban szeretnének büntetések és szuperralyezás nélkül, küzdelmes csaták után fölgurulni, a céldobogóra. Bartha Nándival beszélgettünk.

Bővebben

Jól kezdődött, ám nem úgy ért véget a Baranya Kupánk

Létrehozva 2018. augusztus 21. (kedd)

Jól kezdődött, ám nem úgy ért véget a Baranya KupánkRájárt a rúd a mutatós BMW-kre a Mecsekben, hiszen a Rallye2 Bajnokság két legszebb bajor vasa vesztett rajta a második gyorsaságin, így Ivony Csabáékhoz hasonlóan sajnos Nagy Varga Gézának és Csernai Zsoltinak is a hetvehelyi szakasz lett a végső állomás, miután kidöntöttek egy fát a pályára. Gézáék azonban nem húzták be a vészféket, épp ellenkezőleg cselekedtek, a hétvégén már tesztelnek és készülnek Oroszlányban, a Salgó Rallye-ra. Nagy Varga Gézával beszélgettünk.

Bővebben

Hibátlan volt a Ladánk, csak törölgetni kellett a szervizben

Létrehozva 2018. augusztus 21. (kedd)

Hibátlan volt a Ladánk, csak törölgetni kellett a szervizbenSzabó Attila és Keresztesi Peti számára nem kezdődött jól a Baranya Kupa, de a tempójuknak és a kieséseknek köszönhetően egykettőre az abszolút értékelés dobogójának a közelében találták magukat és egészen a célig ott is maradtak. Komló után most a Salgó Rallye-ra készülődnek, ahol ők nagyon szeretnének rajthoz állni, de akadnak még számukra kérdőjelek, a szeptember eleji futam körül. Szabó Attilával beszélgettünk.

Bővebben

Elfogadhatóan zárult a Baranya Kupánk

Létrehozva 2018. augusztus 21. (kedd)

Elfogadhatóan zárult a Baranya KupánkMagyari Beck Szabi és Török András számára nem kevés munkával járt, hogy ott lehessenek a Baranya Kupán, de ennek ellenére a technika ördöge – részben – megint kibabrált velük. Minden igyekezete ellenére Szabiék mégis legyőzték a mecseki pályákon, és így értékes pontokkal távozhattak Komlóról. A Salgó Rallye-ra – amin Szabi már 21 évvel ezelőtt is részt vett – sajnos nem fog megoldódni a páros Renault-jának a váltóproblémája, de a fiúk már kidolgoztak egy stratégiát, amivel a reményeik szerint szinte gond nélkül abszolválhatják majd a salgótarjáni versenyhétvégét. Magyari Beck Szabolccsal beszélgettünk.

Bővebben

Jobbat is mehettünk volna

Létrehozva 2018. augusztus 20. (hétfő)

Jobbat is mehettünk volnaMolnár Ferenc és Kása Ferenc szenzációs teljesítményt nyújtott Komlón, és mindent vitt a 2WD kupában, amivel óriási lépést tettek a kétkerekesek bajnokságában a végső győzelem felé. A mecseki sikerek után Molnár Feri bácsiéknak és a Hondájuknak egy igazán testhez álló feladat következik, szeptember elején, Salgótarjánban, ahol akár az év végi legnagyobb 2WD-s kupákról is döntés születhet, a Salgó Rallye céljában. Molnár Ferenccel beszélgettünk.

Bővebben

Az autónkon múlt a Baranya Kupánk

Létrehozva 2018. augusztus 20. (hétfő)

Az autónkon múlt a Baranya KupánkEgyszer végre időben elkészülve, jól felkészülve és kipihenten érkezett meg egy verseny helyszínére, történetesen a Baranya Kupára, Fábián Donát és Bencsik Pisti, de erre a Ladájuk tett nekik keresztbe a mecseki pályákon. Ám Donáték nem adták fel, megküzdöttek a forróságban, a 21074-essel, célba vitték, és értékes pontokat zsákmányoltak a bajnokságban. A Baranya Kupáról Bencsik István mesélt nekünk.

Bővebben