László István: Ádáz ütközetre készülünk Ózdon

Létrehozva 2016. október 18. (kedd)

László István: Ádáz ütközetre készülünk ÓzdonLászló Pisti és Szabó Gabi némi előnnyel rajtolt el Salgótarjánban, mivel a Rallye2 Bajnokságban ugyan már régen mentek, de a kazári gyorsasági szakaszon a verseny rajtja előtt alig egy hónappal versenyeztek, ami rendkívül jól jött nekik a vasárnapi rajt után. A 8-as géposztályban szerzett második helyükkel azonban egy elég nagy csatát generáltak önmaguknak, mivel pontazonossággal várják az ózdi rajtot, ezért igazi késhegyre menő párharcra készülhetnek Madari Imréékkel az év utolsó bajnoki futamán, a dobogó harmadik fokáért. László Istvánt kérdeztük.

Bővebben...

Madari Imre: Fülig ért a szánk a dobogón

Létrehozva 2016. október 18. (kedd)

Madari Imre: Fülig ért a szánk a dobogónAz erdőben zárta le a komlói szereplését Madari Imi és Haracska Tomi, de a srácok megfeszített munkával újjáépítették a Renault Clio-jukat, amivel Salgótarjánban újra a dobogóra állhattak. Ózdon viszont kevés lesz Imiéknek a bronzérem, annál egy kicsit több kell, ha szeretnék a maximumot kihozni a lehetőségeikből és ha ez sikerül, akkor még az is előfordulhat, hogy a 8-as géposztály második helyén zárják a 2016-os évet. Madari Imrével beszélgettünk.

Bővebben...

Somogyi Zoltán: Kitűnően kikapcsolódtunk és még győztünk is

Létrehozva 2016. október 18. (kedd)

Somogyi Zoltán: Kitűnően kikapcsolódtunk és még győztünk isA Rallye2 Bajnokság futamain többször is köszönthettük már a MARB versenyzőit. A Baranya Kupa után Salgótarjánban is elindult Somogyi Zoli, akinek ezúttal Zoltán Józsi diktálta a kanyarokat, a szépségdíjat érdemlő BMW E30-asban és a rajthoz álló három páros közül egyedüli MARB-osként gurulhattak át a céldobogón, így értelemszerűen a győzelemért járó legnagyobb kupák is a srácokhoz kerültek. Zoli nem titkolt szándéka, hogy 2017-ben már egy magasabb szinten, az idei ORC mezőnyében szeretné a pontokat gyűjtögetni és ennek a megvalósításához újra rengeteg tapasztalattal gazdagodhatott a technikás nógrádi pályákon. Somogyi Zoltánt kérdeztük.

Bővebben...

Szabó Krisztián: A rossz kezdet után kupákkal vigasztalódhattunk

Létrehozva 2016. október 18. (kedd)

Szabó Krisztián: A rossz kezdet után kupákkal vigasztalódhattunkElég csalódottan tért haza a Székesfehérvár Rallye-ról Forgács Laci és Begala Tomi, a verseny után a csapatuk sajtófelelőse és mindenese Szabó Krisztián egyáltalán nem volt jó kedvű, de a salgótarjáni verseny rajtjáig megnyugodtak körülöttük a kedélyek és rajthoz is álltak a nógrádi megmérettetésen. Ahol nem kezdődött túl szerencsésen a verseny, ám mégis kupákat zsebeltek be a srácok, ami a kezdeti nehézségeket figyelembe véve egyáltalán nem nevezhető rossz szereplésnek. A Forgács-Begala páros salgótarjáni hétvégéjéről Szabó Krisztiánnal beszélgettünk.

Bővebben...

Szauer Gergő: Soha nem adjuk fel

Létrehozva 2016. október 18. (kedd)

Szauer Gergő: Soha nem adjuk felSzauer Gergő és Rácz Laci nem volt egyszerű helyzetben a salgótarjáni rallye-n, hiszen teljesen ismeretlen pályákon kellett nekik felvenni a harcot az előttük álló és több helyismerettel rendelkező ellenfeleikkel. Gergőék egyáltalán nem vallottak szégyent, állták a sarat és ráadásul a prológon Gergő egy új arcát is megismerhettük, amikor látványosan, tőle szokatlan módon keresztben autózva csapatott Salgótarján főutcáján. Szauer Gergővel beszélgettünk.

Bővebben...

Bencs Zoltán: Nem volt rossz a harmadik helyünk

Létrehozva 2016. október 17. (hétfő)

Bencs Zoltán: Nem volt rossz a harmadik helyünkBencs Zoli és Bencs Gabi hosszú kihagyás után tért vissza a Rallye2 Bajnokságba és rögvest bizonyította is, hogy a régi technika és a lóerők hiányát is lehet orvosolni megfelelő kézügyességgel és tapasztalattal. Zoliék hatalmasat küzdöttek a kocsival, hiszen egy jeladó folyamatosan nehezítette a dolgukat, ami végül egy pedáltöréssel kombinálva vitte be a végső döfést. A Bencs testvérek azonban nem szomorodtak el, kalapálják a kocsit, ami a tervek szerint az Ózd Rallye-ra, a srácok majdnem hazai versenyére újra harckész lesz, hiszen egy szerencsés és jó ózdi produkcióval akár még öt helyet is előrébb léphetnek a géposztály éves elszámolásban. Bencs Zoltánt kérdeztük.

Bővebben...

Vizelli Károly: Hosszú és nehéz versenyre számíthatunk Ózdon

Létrehozva 2016. október 17. (hétfő)

Vizelli Károly: Hosszú és nehéz versenyre számíthatunk ÓzdonVizelli Karesz és Vizelliné Jobbágy Évi továbbra is a vezeti a Rallye2 Bajnokság éves értékelésé és Ózdon is a 201-es rajtszámmal állhatnak majd rajthoz. Karnyújtásnyira van a bajnoki trófea, de mégis bajban vannak, hiszen az év végi mínuszolásokat követően Neukirchner Andrásék jelen állás szerint letaszítják őket a dobogó legfelső fokáról. Ezért is küzdöttek meg minden egyes pontért bitang keményen Salgótarjánban Karcsiék, aminek újra három kupa lett az eredménye. Ezeknek és a pontoknak örülnek természetesen, de már nagyon várják a záró fordulót, hogy belevágjanak a mindent eldöntő ózdi csatába. Vizelli Károlyt kérdeztük.

Bővebben...

Takács Olivér: Ölünkbe hullott a második hely

Létrehozva 2016. október 17. (hétfő)

Takács Olivér: Ölünkbe hullott a második helyA Baranya Kupán átélt fiaskója után Takács Olivér hamar átlépett a történteken és Kulcsár Dani illetve a csapat segítségével, fáradtságos munkát végzett a Citroen C2R2-jén, aminek hozományaként, ha csak az utolsó percben is, de el tudtak indulni a salgótarjáni megmérettetésre. Ami igazából tökéletesen zárult a számukra, hiszen a kocsit maximálisan letesztelték és még dobogóra is állhattak a futam végén. Ózdon viszont már nagy tétben játszanak a srácok. A harmadik helyüket nem vehetik el már tőlük év végén a bajnokságban, ám ha Olivérék sokáig és szépen becézgetik Fortuna nagyasszonyt és jó benyomást tesznek rá, akár még a hatos kategória bajnoki címe is hozzájuk kerülhet majd az éves díjátadó gálán. Takács Olivérrel beszélgettünk.

Bővebben...

Szepesi Marcell: Eredményesnek mondhatjuk az idei évünket is

Létrehozva 2016. október 17. (hétfő)

Szepesi Marcell: Eredményesnek mondhatjuk az idei évünket isSzepesi Marci és Gondos Peti egész évben kiegyensúlyozottan autózott a 9-es kategóriában, bajnoki címvédőhöz méltóan sorban nyerték a rallye-kat, aminek meg is lett az eredménye, Salgótarjánban begyűjtötték a géposztály 2016. évi bajnoki címét is. A nógrádi futamon elért sikerük azonban, most nem volt túl könnyű, – bár a tetemes előny és a nyolcból nyolc nyert szakasz nem ezt sugallja – mivel egy leszakadt és csak ideiglenesen javított kormányművel, a ceredi kanyartengeren minden volt, csak nem éppen egyszerű az autózás. Szepesi Marcellt kérdeztük.

Bővebben...

Ruszkai Attila: Célba vettük a dobogót

Létrehozva 2016. október 17. (hétfő)

Ruszkai Attila: Célba vettük a dobogótRuszkai Attila és Ruszkai Máté idei éve egy kissé foghíjasra sikerült a Rallye2 Bajnokságban, de a Ruszkai testvérek Salgótarjánban bebizonyították, hogy a szünet ellenére illik mindenkinek figyelni rájuk, mert ha két kisebb műszaki hiba nem tesz keresztbe a srácoknak, akkor jó eséllyel a P13-as géposztály dobogóján végeznek Nógrádban. Ez lesz Attiláék terve az Ózd Rallye-n is. De ott nem csak a verseny, hanem a kategóriájuk év végi bronzérméért is hajtanak majd a fiúk és ahogy Attila elnézi a bajnokság állását, úgy érzi, hogy nem lesz számukra sétagalopp október utolsó hétvégéjén az ózdi évadzáró versenyhétvége. Ruszkai Attilát kérdeztük.

Bővebben...