Papp László: Kár volt a versenyünk elejéért

Létrehozva 2016. október 16. (vasárnap)

Papp László: Kár volt a versenyünk elejéértRosszul kezdődött, de a végére fokozatosan felépült Papp Laci és Papp Csabi nógrádi versenyhétvégéje, ám végül, talán éppen a sikertelen kezdés hatására nem tudták teljesíteni a célkitűzésüket. Ötödikként zártak Salgótarjánban, amivel azt érték el a Papp testvérek, hogy a bajnokság negyedik helyéért, az Ifj. Fogarasi Attila-Toloczkó Péter egységgel folytatott csatájukra egészen biztosan az Ózd Rallye-n fog pont kerülni. Papp Lászlót kérdeztük a futam után.

Bővebben...

Neukirchner András: Nem bánkódunk az elvesztett ceredi pontok miatt

Létrehozva 2016. október 16. (vasárnap)

Neukirchner András: Nem bánkódunk az elvesztett ceredi pontok miattA kitűzött célt teljesítette Nógrádban Neukirchner Andris és Guzi Robi, hiszen az abszolút értékelés élén zártak a baranyai srácok, amivel nagy lépést tettek az év végi abszolút bajnoki cím elhódítása felé. A nyolcból öt szakaszon ők voltak a leggyorsabbak, így mondhatni, hogy megérdemelten kerültek hozzájuk a legnagyobb kupák. A látszat ellenére nem volt könnyű a vasárnapjuk. A futamon és Salgótarjánban kitűnően, ám a verseny után Andris kifejezetten rosszul érezte magát, a történtek tükrében pedig az is egy kisebb csodának számít, hogy a célig el tudta vezetni a Hondát. A részletekről és a versenyről Neukirchner Andrást kérdeztük.

Bővebben...

Mosoni István: Rengeteget küzdöttünk Salgótarjánban

Létrehozva 2016. október 16. (vasárnap)

Mosoni István: Rengeteget küzdöttünk SalgótarjánbanMosoni Pistinek és Hada Timinek eddig a székesfehérvári célba érkezésen és az ott megszerzett kupákon, pontokon túl nem sok babér termett a Rallye2-ben, hiszen vagy a kocsijuk babrált ki velük vagy a kategóriájukba neveztek annyira kevesen, hogy fentebb sorolták őket, vagy egyszerre mindkettő. Salgótarjánban a motor hátráltatta őket, komolyan vette a „megy a labda vándorútra” című dalocskát, csak éppen a pöttyöst önmagával helyettesítette, aminek Pistiék nem igazán tudtak örülni. De megvívtak vele és ha versenyen kívül is, - bár kategóriájuk ezúttal sem volt - de átgurultak a céldobogón és összességében még jól is érezték magukat a Nógrád megyei, számukra idényzáróvá avanzsált futamon. Mosoni Istvánt kérdeztük.

Bővebben...

Jánosa Ákos: Aki jobban alkalmazkodik, az örül majd a végén

Létrehozva 2016. október 16. (vasárnap)

Jánosa Ákos: Aki jobban alkalmazkodik, az örül majd a végénJánosa Ákos és Brunekker Árpi Salgótarjánban visszakapott egy kicsit a sorstól, azokból a pontokból, amit az év eleji Eger Rallye-n az égiek elvettek tőlük, ugyanis Hibján Józsefék kicsúszásával és hosszadalmas veszteglésével Ákosék felkapaszkodtak a nógrádi versenyen a kategóriájuk dobogójának legfelső fokára. Ezzel, a Rallye2 Bajnokság abszolút bajnoki címéért folytatott küzdelem után – ha mondhatunk ilyet – a második legkeményebb csatát vívják majd meg a srácok a 6-os géposztály elsőségéért október végén. Ákos szerint a győztes kiléte sok dolog szerencsés együttállása után fog kiderülni Ózdon. De ígéri, hogy nem csak a szerencsén, hanem a tudáson is múlik majd a pontok sorsa és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a minimális hátrányukat ledolgozzák és 2015 után 2016-ban is hozzájuk kerüljön a kategória legnagyobb trófeája. Jánosa Ákossal beszélgettünk az év végi versenyekről

Bővebben...

Fróna János: Teszteltünk egy bronzérmet

Létrehozva 2016. október 15. (szombat)

Fróna János: Teszteltünk egy bronzérmetFróna Jani és Bartha Nándi majdnem teljesen eseménytelenül autózta végig a salgótarjáni versenytávot, de ez egyáltalán nem bántotta a srácokat. Sőt! Pont ezért mondta azt Jani, hogy nagyon élvezték a futamot, mert kizárólag magukra és a versenyzésre kellett koncentrálniuk, aminek hozományaként a Rallye2 Bajnokság egyik legkeményebb géposztályában tudtak pontokat és kupákat csenni az ellenfelektől. Az évet a Fróna-Bartha páros is az Ózd Rallye-n zárja majd, de addig még egy tesztverseny is vár a srácokra. A salgótarjáni versenyről és az ózdi tervekről Fróna Jánossal beszélgettünk.

Bővebben...

Csépe Gábor: Sok volt

Létrehozva 2016. október 15. (szombat)

Csépe Gábor: Sok volt

Hosszú volt a kihagyás, bonyodalmakkal teli a felkészülés, Tóth Szabi után új a navigátor, de Csépe Gabi elég hamar bebizonyította, hogy a vér nem válik vízzé és ha nem is elsőre, de másodikra egyetlen tizedmásodperc híján abszolút időt repesztve tért vissza a Rallye2 Bajnokságba. A lendület a harmadik gyorsaságin tört meg, ahol elég volt egyetlen pillanatnyi késlekedés és már rohant is a VFTS felé az erdő, ahol tetőn landolt a páros. Gabi most az autót javítgatja és inkább kihagyja az Ózd Rallye mellett az év végi buliversenyeket is annak érdekében, hogy 2017-ben már minden tökéletes lehessen. Csépe Gáborral beszélgettünk.

Bővebben...

Bencsik István: Gondok nélkül szeretnénk végre autózni

Létrehozva 2016. október 15. (szombat)

Bencsik István: Gondok nélkül szeretnénk végre autózniFolyamatosan jobbnál jobb részeredményekkel, Székesfehérváron pedig egy kategória harmadik hellyel tudta és tudja megörvendeztetni szurkolóit Fábián Donát és Bencsik Pisti. De mit sem érnek ezekkel a sikerekkel a srácok, ha a futamok vége rendre elcsúszik valamin. Döntő többségben a kocsijukon, amivel folyamatosan küzdenek a fiúk. Salgótarjánban sem volt ez másképp. A kormány a futómű, de leginkább a fék akadályozta őket a versenytempó elérésében. Ám Donáték újra kihozták a lehetőségekből a maximumot, pontokat szereztek és most gőzerővel készülnek az évad zárófutamára, Ózdra. Bencsik Istvánnal beszélgettünk.

Bővebben...